PRESSE

Pressetekst og billeder til download


Frederiksborg Drengekor

Frederiksborg Drengekor startede op i januar 2020 under ledelse af Karen-Maria Baun Hørlück.

Koret er opbygget som en korskole med en forskole, kaldet spirekor (1.-3. kl.) og et koncertkor bestående af drengekor (3.-8.kl) og mandskor (fra 8.kl).

I koret synger altså både drengestemmer, overgangsstemmer (de drenge, hvis stemmer er på vej til at blive mandsstemmer) og mandsstemmer.

Der er godt 25 sangere tilknyttet korene og de kommer fra hele Hillerød Provsti og Nordsjælland i øvrigt.

Koret øver ved en række ugentlige korprøver og sangerne får derudover undervisning i hørelære og solosang.

Koret synger klassisk musik, både alle de gamle mestre og helt nykomponeret. Forbilledet er de engelske drengekor, og ambitionerne er høje.

Koret synger ved højmesser og koncerter, primært i Nordsjælland, men også i det øvrige Danmark og Sverige. Koret har desuden medvirket ved tv-gudstjeneste i Helsingør Domkirke, og i kortfilmen ”Hold Kæft” instrueret af Rune Lange Abildgaard.

På trods af at koret ikke har eksisteret så længe, har vi allerede været på rejse flere gange. I 2021 var vi på turne i Sønderjylland. I 2022 har vi været i Sverige, og i 2023 går turen til Oslo i Norge.

Vi kan rigtig godt lide at synge sammen med andre kor og har bl.a. sunget koncerter i samarbejde med Sorø Drengekor, Københavns Drengekor, Helsingborg Gosskör og Lund Domkirkes Gosskör.

Dirigent Karen-Maria Baun Hørlück

Karen-Maria er uddannet Almen Musikpædagog og klassisk sanger og sangpædagog fra musikkonservatoriet i Aarhus og København.

I over 10 år har hun arbejdet med Københavns Drengekor på Sankt Annæ Gymnasium og før det med Helsingør Domkirkes Drenge- og Mandskor.

Karen-Maria brænder for drengekor, for drengestemmer og for den klassiske musik.

I Frederiksborg Drengekor synger vi noget af den største musik, som er skrevet i musikhistorien. Vi har det sjovt sammen, knytter venskaber for livet og får sammen helt unikke oplevelser.

Menu