OM OS

Frederiksborg Slotskirke vil bevare kulturarven


Stor opbakning i hele provstiet har gjort det muligt at genoplive den gamle tradition med drenge- og mandskor i Frederiksborg Slotskirke.

Det er blevet sejt at være dreng og synge. De seneste 10 år har de danske drenge- og mandskor oplevet stor interesse og succes på tværs af Danmark.

I Hillerød har vi længe ønsket at vække traditionen til live igen, og et nyt drenge- og mandskor har fra 2020 fået hjemsted i Frederiksborg Slotskirke med virke i hele provstiet.

Med Frederiksborg Drengekor vil vi i et godt fællesskab og med stor sangglæde værne om vores kulturarv og give vores enorme sangskat og tradition videre til næste generation.

Vi synger noget af den største musik, som er skrevet i musikhistorien. Vi har det sjovt sammen, knytter venskaber for livet og får sammen helt unikke oplevelser.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder

Komponister på Bach og Mozarts tid komponerede musik med drenge- og mandskor i ørene. Så hvis vi ikke bevarer drengekorene, mister vi vores kulturarv og indsigt i, hvordan musikken lød. Med Frederiksborg Drengekor har vi derfor en forpligtelse til at varetage den klassiske kortradition.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder

Med Frederiksborg Drengekor har vi skabt et stærkt fællesskab, hvor vi virkelig rykker os musikalsk. Vi synger både noget af den største musik skrevet i musikhistorien, som har været slidstærk i århundreder og vi synger også noget sjovt og moderne.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder
Korleder Karen-Maria Baun Hørlück

Korleder


Karen-Maria Baun Hørlück er korleder for Frederiksborg drengekor.

Karen-Maria har i over 10 år arbejdet med Københavns Drengekor på Sankt Annæ Gymnasium og før det med Helsingør Domkirkes Drenge- og Mandskor.

Hun er uddannet almen musikpædagog og klassisk sanger og sangpædagog fra musikkonservatoriet i Aarhus og København.

Drengestemmen er noget, drengene har i en kort periode af deres liv. Når stemmen går i overgang, er der mange, der viger tilbage og stopper. Det er en meget følsom periode, hvor de har helt andre udfordringer end pigerne. Her tager vi hånd om drengene og hjælper dem til at synge videre.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder
Menu