OM OS

Foto: Peter Troest

Sangskat og kulturarv til nye generationer af sangere


Stor opbakning i hele provstiet har gjort det muligt at genoplive den gamle tradition med drenge- og mandskor i Frederiksborg Slotskirke.

Det er blevet sejt at være dreng og synge. De seneste 10 år har de danske drenge- og mandskor oplevet stor interesse og succes på tværs af Danmark.

I Hillerød har vi længe ønsket at vække drengekorstraditionen til live igen, og et nyt drenge- og mandskor så derfor i 2020 dagens lys. Koret har hjemsted i Frederiksborg Slotskirke, men virker i hele provstiet.

Med Frederiksborg Drengekor vil vi i et godt fællesskab og med stor sangglæde værne om og give vores kulturarv og enorme sangskat videre både til næste generation af sangere og til menigheder i provstiet og publikummer til vores koncerter.

Vi synger noget af den største musik, som er skrevet i musikhistorien. Vi har det sjovt sammen, knytter venskaber for livet og får sammen helt unikke oplevelser.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder

Komponister på Bach og Mozarts tid komponerede musik med drenge- og mandskor i ørene. Så hvis vi ikke bevarer drengekorene, mister vi vores kulturarv og indsigt i, hvordan musikken oprindeligt lød. I Frederiksborg Drengekor føler vi derfor en forpligtelse til at varetage den klassiske drengekorstradition.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder

I Frederiksborg Drengekor har vi skabt et stærkt fællesskab, hvor vi udvikler os sangteknisk og musikalsk. Vi synger både noget af den største musik skrevet i musikhistorien, musik, som har været slidstærk i århundreder og så synger vi også nykomponeret kormusik.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder
Foto: Peter Troest
Korleder Karen-Maria Baun Hørlück
Foto: Peter Troest

Korleder


Karen-Maria Baun Hørlück er korleder for Frederiksborg drengekor.

Karen-Maria har i over 10 år arbejdet med Københavns Drengekor på Sankt Annæ Gymnasium og før det med Helsingør Domkirkes Drenge- og Mandskor.

Hun er uddannet almen musikpædagog og klassisk sanger og sangpædagog fra musikkonservatoriet i Aarhus og København.

Drengestemmen er noget, drengene har i en kort periode af deres liv. Når stemmen går i overgang, er der mange drenge, som bliver usikre på stemmen og derfor holder op med at synge. Det er en meget følsom periode, hvor drengene har helt andre udfordringer end pigerne. I Frederiksborg Drengekor tager vi hånd om drengene i overgangsperioden og hjælper dem til at synge videre med deres nye og blivende mandsstemme.

Karen-Maria Baun Hørlück
Korleder
Menu